Suomen suosituimmat koirarodut

Suomessa on monia suosittuja koirarotuja, jotka ovat löytäneet tiensä ihmisten sydämiin ja koteihin. Tässä artikkelissa esittelemme Suomen suosituimmat koirarodut vuonna 2021, jotka perustuvat Kennelliiton ja muiden lähteiden tietoihin.

1. Labradorinnoutaja (2780 rekisteröintiä vuonna 2021)

Labradorinnoutaja on Suomen suosituin koirarotu, ja se on myös maailman suosituin koirarotu. Labradorinnoutajat ovat aktiivisia, lempeäluonteisia ja ystävällisiä sekä ihmisiä että muita eläimiä kohtaan. Ne ovat monipuolisia koiria, jotka toimivat muun muassa opaskoirina, huume- ja pommikoirina, terapiakoirina, liikuntavammaisten avustajakoirina, sienikoirina ja monenlaisissa muissa haju- ja etsintätehtävissä.

2. Suomenlapinkoira (1533 rekisteröintiä)

Suomenlapinkoira on toiseksi suosituin koirarotu Suomessa. Sen alkuperäinen käyttötarkoitus on poropaimennus, mutta nykyään se on myös yksi Suomen suosituimmista seura- ja harrastuskoirista. Suomenlapinkoiran suosio perustuu sen luonteeseen: se on älykäs, rohkea, rauhallinen ja oppimishaluinen, ystävällinen ja uskollinen.

3. Jämtlanninpystykorva (1470 rekisteröintiä)

Jämtlanninpystykorva, eli jämtti, on kolmanneksi suosituin koirarotu Suomessa. Se on Ruotsin kansallisrotu ja tunnetaan parhaiten hirvikoirana. Jämtlanninpystykorva on sosiaalinen, innokas, sopeutuvainen ja lempeä, minkä vuoksi se sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi.

4. Kultainennoutaja (1399 rekisteröintiä)

Kultainennoutaja on yksi maailman suosituimmista koiraroduista ja neljänneksi suosituin Suomessa. Kultainennoutaja on kaikkien kaveri – se tervehtii niin tuttuja kuin tuntemattomiakin innokkaasti häntä heiluen. Älykkyys ja periksiantamattomuus tekevät kultaisestanoutajasta myös loistavan työkoiran.

5. Shetlanninlammaskoira (1337 rekisteröintiä)

Shetlanninlammaskoira, eli sheltti, on viidenneksi suosituin koirarotu Suomessa. Sheltti tunnetaan pitkästä kauniista turkistaan. Shetlanninlammaskoiran suosio perustuu siihen, että se täyttää toiveet niin uskollisesta perheenjäsenestä kuin aktiivisesta lenkkikaverista.

6. Saksanpaimenkoira (1285 rekisteröintiä)

Saksanpaimenkoira on älykäs ja monipuolinen koirarotu, joka on yksi suosituimmista koiraroduista. Järkkymätön luottamus ja lojaalius omistajaansa kohtaan sekä palava halu toimintaan tekevät siitä loistavan työkoiran.

7. Suomenajokoira (1230 rekisteröintiä)

Suomenajokoira on kotimainen, Suomen suosituimpiin rotuihin kuuluva koirarotu, jota käytetään lähes pelkästään jäniksen tai ketun ajometsästykseen. Monen metsästysharrastajan mielestä suomenajokoira onkin tällä hetkellä maailman paras ajava koirarotu.

8. Kääpiösnautseri (1071 rekisteröintiä)

Kääpiösnautserissa on paljon pienessä paketissa: älykkyys, hellyys, ekstroverttiys, huumori ja persoona, joka on ainakin kaksi kertaa suurempi kuin koira itse. Seurallisen kääpiösnautserin kanssa ei tunne oloa koskaan yksinäiseksi.

9. Jackrussellinterrieri (954 rekisteröintiä)

Jackrussellinterrieri on nuori koirarotu, jolla on jo melkoinen määrä faneja. Jackrussell on eloisa, valpas ja toimelias terrieri, joka haluaa olla kaikessa mukana. Pieni ja hellyyttävä!

10. Karkeakarvainen mäyräkoira (866 rekisteröintiä)

Karkeakarvainen mäyräkoira on metsästyskoira ja seurakoira samassa paketissa, ja se rakastaa pötkötellä isäntänsä tai emäntänsä kainalossa. Mäyräkoira tunnistetaan parhaiten pitkulaisesta ulkonäöstään.

Lähteet:

Jätä kommentti