Ähtäri Zoon Lumi on suosituin panda Kiinan ulkopuolella

Ähtäri Zoon isopanda Jin Baobao, lempinimeltään Lumi, voitti ensimmäisen palkinnon yleisön suosikkina isopandojen välisessä kilpailussa Giant Panda Global Awardseissa. Palkinnot jaettiin suuressa pandagaalassa Ouwehansin eläintarhassa Hollannissa.

Lumi kisaili palkinnosta sarjassa ”Suosituin panda Kiinan ulkopuolella” kymmenenmuun isopandan kanssa.Pandahoitaja Anna Palmroth oli paikalla edustamassa Lumia ja otti palkinnon vastaan.

-Kiitän lämpimästi äänestäjiä hienosta valinnasta. Lumi on valloittava persoona, erityisesti sen lumileikkivideot somessa ovat keränneet suuren fanijoukon seuraamaan pandojen elämää. Ennen muuta tämä kilpailu ja eri eläinpuistojen pandat tuovat näkyvyyttä suojelutyölle, johon mekin Ähtäri Zoossa osallistumme. Tällä matkalla olen myös voinut tavata kollegoita eri puolelta maailmaa ja olemme tietenkin keskustelleet pandojen hoitoa koskevista kysymyksistä sekä kansainvälisestä yhteistyöstä, kertoo Anna.

-Jaan innostukseni isopandoja ja niiden suojelutyötä kohtaan koko maailman pandafanien ja experttien kanssa. Haluamme Giant Panda Global Awardsin kautta näkyvyyttä hienolle jo tehdylle työlle sekä työn jatkuvuudelle pelastaaksemme tämän ikonisen eläimen säilymisen maapallollamme, toteaa pandaexpertti Jeroen Jacobs, joka lanseerasi ensimmäisen pandasivustonsa lokakuussa 2000 ja on myös Giant Panda Global Awards –tapahtuman toimeenpaneva voima.

The Giant Panda Global Awardsin järjestää www.GiantPandaGlobal.com-sivusto.Ähtäri ZoonPandatalolle pronssiaPandapariskunnan koti, Ähtäri Zoon upea Pandatalo, sijoittui kolmanneksi sarjassa”kaunein pandatarha”. Loppukilpailuun ylti 10 pandatarhaa eri puolilta maailmaa. Erityisesti arvostettiin Pandatalon luonnon läheisyyttä ja pandojen laajoja elintiloja.

Nyt saatu kansainvälinen tunnustus on ensimmäinen laatuaan. Aikaisemmin Pandatalo on saanut Etelä-Pohjanmaan Rakennustaitosäätiösr:n tunnustuksena rakentajalaatan, joka myönnetään alueellisesti ja myös valtakunnallisesti merkittävälle rakennukselle.

Jätä kommentti